İşte YGS sözel bölüme dair altın değerinde bilgiler:

İşte sözel bölüme dair altın değerinde bilgiler:


Türkçe 

*YGS Türkçe testinde sorular müfredata uygun olarak soruluyor.

*3 yıldır gelen soruların çoğu beklenildiği gibi anlam sorularından oluşuyor.

*Geçmiş yıllarda sorulan yazım kuralları ve anlatım bozukluğundan son yıllarda soru sorulmadı.

*Öğrencilerin en çok şikâyet ettiği konu paragraf sorularının sayıca fazla olması. Bu durum öğrencilere zaman kaybettirdi çoğu öğrenci sınavı yetiştirememekten şikâyetçi oldu. Adayların sürprizlere açık olması gerekir.

*Daha önce en çok 8 adet gelen paragrafta yardımcı düşünceden 2012 YGS’de 13 adet soru soruldu.

*YGS Türkçe testinde dil bilgisi konuları taranırken karma soru tipi tercih ediliyor.

*ÖSYM , yazım yanlışı ve noktalama işareti sorularında TDK İmla Kılavuzu dikkate alıyor.

Tarih

*YGS Tarih soruları Sosyal Bilimler testi içerisinde yer alan ve ÖSYM tarafından yapılan son değişikliklerle 15 sorudan oluşan bir bölümdür.

*Tarih herkesin söylediği gibi kolay öğrenilen ve kolay unutulan bir derstir. Bu yüzden düzenli soru çözülmelidir.

*Son 10 yılın YGS tarzı çıkmış ÖSYM soruları çözülerek ÖSYM’nin tarih sorularındaki mantık kavranmalıdır.

*Konularla ilgili temel bilgiler ve kavramlar çok iyi bilinmelidir.

*Her öğrencinin tarih dersinin temel kavramlarına karşı bir bilgi yeterliliğinin olması ve kendi tarih sözlüğünü oluşturması gerekir.

*YGS Tarih konularına çalışan öğrencilerin yapacağı en büyük hata konuyu ezberlemek olacaktır.

*Son yıllarda ÖSYM’nin benimsediği soru tiplerinde amaç, verilen bilgiler ve öncüller doğrultusunda öğrencinin yorum kabiliyetini ölçmektir.

Coğrafya

*Coğrafya YGS soruları müfredata uygun olup daha çok 9-10.sınıf konularını içeriyor.

*Güncel konulara ait soruların gelmesi beklenmektedir.

*YGS’de genel coğrafi özelliklerin, özellikle Türkiye açısından, fazla detay içermeden sorulacağı öngörülmektedir.

*YGS’ye hazırlıkta, konularla ilgili öncelikle temel bilgiler öğrenilmeli, daha sonra da bu konularla ilgili sorular çözülmelidir.

Felsefe

*Felsefe soruları YGS de daha çok yorum sorular gelmektedir.

*Yapılan 3 YGS’de de gelen felsefe soruları, soruların zorluğu ve konulara göre dağılımı benzerlik göstermektedir.

*Bazı sorular kavrama ve yorumlama becerisiyle birlikte bilgi gerektirebilir.

*Sorular, öğrencileri öncelikle felsefenin temel bilgi ve kavramlarını bilmelerini, buna bağlı olarak anlama ve kavrama becerilerini ölçmektedir.

*Bu sene ilk kez sorulacak olan din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının evrensel değer içerikli olup yoruma dayalı olacağı düşünülmektedir.
  
İşte sayısal bölüme dair ders ders altın değerinde bilgiler:

 Fizik

YGS’ de fizik sınavında 14 soru soruluyor. Bu soruların tamamı ilköğretimde okutulan fen bilgisi dersi ile liselerde okutulan fizik dersinin müfredatı müfredatını kapsıyor.

Tüm öğrenciler 8.sınıfın sonuna kadar fen bilgisi ve 9.sınıfın sonuna kadar fizik dersini zorunlu ders kapsamında görüyor.

Bu nedenle YGS de 10,11 ve 12 sınıf konularından ileri düzeyde soru çıkması ihtimali pek yok.

Ancak 10, 11, 12 sınıflarının konularının sade hali ilköğretimde olduğu için bu konulardan basit düzeyde soru sorulabilir.

Geçen yıl yeni fizik müfredatını içeren sorular pek sorulmamıştı. Bu yıl geçen yıl göre daha fazla soru çıkma ihtimali var.

 Kimya

YGS kimya da bu sene YGS’de geçen yılın paralelinde bir sınav bekliyoruz. Bu yıl sınava girecek öğrenciler 6.7.8 ve 9. Sınıfta hangi konuları gördüyse bu müfredat dâhilinde soru gelecektir.

Genelde YGS veya ÖSS yani birinci basamak sınavlarında kimya şimdiye kadar kolay oldu, öğrencileri zorlamadı.

Muhtemelen bu yılda kolaylıkla yapabilecekleri bir sınav olacaktır.

Konuların çoğu sözel ağırlıklı olduğundan eşit ağırlık ve sözel öğrencilerinin de çalıştıklarında rahatlıkla yapabilecekleri sorular olacaktır.

Dikkatli olmaları ve çalışmaları durumunda kimya branşı öğrencilerin zorluk yaşayacağı bir branş olmayacaktır.

Biyoloji

YGS’de biyoloji nin diğer branşlardan en önemli farkı, konu sınırlamasının olmamasıdır. İlköğretim 6,7,8 ile ortaöğretim 9. sınıfında anlatılan tüm konulardan sorular gelebilmektedir.

Bazı sorular müfredatla ilgili olsa da sorunun içindeki bazı seçenekler müfredat dışı bilgiyi içerebilmektedir.

Sorular temel biyolojik bilgileri yorumlamaya dayalı olup genel anlamda kolay olmaktadır. Sadece 1 veya 2 soru biraz daha seçicilik özelliği göstermektedir.

İlköğretim 6.7.8 bilgilerinin unutulmuş olması ve bu kısımdan da soru gelmesi biyoloji sorularının çözülebilme oranını düşürmektedir.

Matematik

YGS sınavındaki temel matematik testi geometri dâhil 40 sorudan oluşmakta olup 9. sınıf ve ilköğretimde gösterilen konuların tamamını kapsamaktadır.

Temel matematik testindeki sorular her öğrencinin çözebileceği çok basit soruların yanında yoruma dayalı, öncüllü sorulardan ve birkaç belirleyici soru tipinden oluşmaktadır.

YGS de başarılı olabilmek için, sistemli bir şekilde çalışıp, konu iyice anlaşıldıktan sonra, çıkmış sınav soruları, test ve soru bankaları ile pratik yapılmalıdır.

Matematik sorularının işlem ağırlıklı olması zor olmadığı halde çözümler için vakit alabilir. Bundan dolayı turlama tekniği uygulanmalıdır.

Geometri

YGS geometri soruları, görsel algı yeteneğini ve bu algının matematiksel işlemlerle birleştirilerek problem çözme yeteneğini ölçmektedir.

Sorular çoğunlukla basit ve temel bilgilerle çözülebilir. Ancak 2 – 3 tane seçici soru olması beklenir. Seçici sorular karmaşık bilgi ve ezber gerektirmiyor.

Geometriye ilgi duyarak çalışmış ve yeterince soru çözmüş olan bir öğrenci, YGS deki geometri sorularının tamamını çözebilir.

Yeterince çalışamamış öğrencilerin de çözebileceği sorular olacaktır. Kolay soruları yakalayıp çözebilmek için tüm sorulara bakılmalıdır.


ygs, ygs sonuç, açıklandı, 2013 ygs, ygs 2013, sonuçlar, neticeler, 2013 ygs sınav soruları, sınav soruları, ösym, osym, sinav sonuclari, 2013, ygs 2013, 2013 sınav neticeleri sonuçları, sınav soru ve cevapları, osym, sınav soru cevapları ygs, ygs sınav soru cevapları

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizleri hedefimize ulaştırmak için faydalı olacaktır. Şimdiden çok Teşekkür Ederiz...
Siz de çalışmalarınızı, tecrübelerinizi bizimle paylaşın, sitemizde yayınlayalım.
İrtibat: yunuscibiz@gmail.com recepevren34@gmail.com fenci_77@hotmail.com