Mein Balıkçısı



Bir zamanlar, "Mein balıkçısı" diye, şansı ile ünlü bir adam vardı. Mein kıyılarında balık az tutulduğu halde bu adam ne zaman balığa çıksa boş dönmez, sepetler dolusu balıkla gelirdi.
Adamın şansı dillere destan oldu. O kadar ki, birinin fazla şanslı olduğunu anlatmak için "Mein balıkçısı gibi talihli" denmeye başlandı. Günün birinde balıkçı öldü. Cenaze için evine gelenler, Mein balıkçısının evinde balık ve su ürünleri üzerine zengin bir kütüphane olduğunu şaşkınlıkla gördüler; adamın neden balık avından boş dönmediği işte o zaman anlaşıldı.


                       &                         &                           &


Dünyanın en tembel ülkeleri seçildi


Tarih18 Şubat 2010, 09:13

2009 yılı istatistiklerine bakılarak, Dünyanın en "tembel" ülkeleri belirlendi. Listede Türkiye kaçıncı dersiniz?

Amerikan haber sitesi Daily Beast, bir araştırma yazısı yayımlayarak dünyanın en tembel ülkelerini seçti.

Değerlendirme 4 ayrı kategori üzerinden üzerinden yapıldı. Buna göre günlük alınan kalori ortalaması, günlük ortalama televiyon izleme süresi, spor yapma süresi ve internet kullanma süresi temel kriterler olarak belirlendi. Bu kriterlerle ilgili temel bilgiler ise Birleşmiş Milletler ve Avrupa Briliğine bağlı kurumlardan edinildi.

Tüm bunlar gözönüne alındığında ABD en fazla yemek yenilen en çok televizyon karşısında vakit geçirilen ülke olarak 1 numaraya oturdu ve dünyanın en tembel ülkesi seçildi. ABD'yi sırasıyla Kanada ve Belçika takip etti.

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜ SIRADA

Sıralamanın dördüncü sırasında ise Türkiye yer aldı. Türkiyedeki futbol sevgisine vurgu yapılarak, ülkemizin spora vakit ayırma konusunda birinci sırada olduğunu belirtildi. Buna rağmen televizyon ve internet başında çok vakit geçirildiği gerekçesiyle Türkiye dünyanın en tembel 4. ülkesi seçildi.



               &                                   &                                     &





‘Çocuklarınızın yarın söz sahibi olmasını istiyorsanız, daha bugünden onlara iyi kitaplar hediye edin.’
Hz.Ali








‘iyi kitapları okumak, geçmiş yüzyılların en seçkin zekalarıyla, önceden tertiplenmiş bir konuşmaya katılmak gibidir.’
Descartes


‘Okuma zevkini kazanmayanın öğretimi yarıda kalmıştır.’
Pecaut


‘Beden için dağlara çıkıp spor yapmak ne ise; ruh için, büyük kitapların okunmasına ayrılmış bir gece de odur.’
Maurois


 Prof. Osman Çakmak, okuyan insanın televizyon seyredene göre beynini daha verimli kullandığını söylüyor: ‘Kitap okurken genellikle beynin her iki tarafı, koordineli bir şekilde çalışır. Kitap okumak, beynin bölümlerini dengeli bir şekilde birlikte kullanmayı sağlar. Sol beyin lobu, okurken kelimeleri ve kavramları kavrar; sağ lob bunları tasvir eder, canlandırır, hayal kurar, şekilleri düşünür ve daha önemlisi, yeni fikirler üretir. Hâlbuki televizyon izleme, beynin sağ yarım küresini pasif bırakmaktadır. Bu yüzden beyin gelişimine bir katkıda bulunmamaktadır.


‘Allah 'ım, bana kitap dolu bir evle çiçek dolu bir bahçe ver.’
          Konfüçyüs

Yorumlar